Därför är OneDrive ett bra verktyg för dig som studerar

Har du stora filer som du behöver skicka via mail? Använd dig av den kostnadsfria tjänsten OneDrive, som du kommer åt via Outlook (f.d. Hotmail) eller OneDrive.com. Jag upptäckte den av en slump när jag behövde maila en rapport till min lärare. För att även du ska komma igång med OneDrive har jag listat fem anledningar till att använda tjänsten.

En helt ny värld öppnades när jag började använda OneDrive i mitt skolarbete och som backup. Om du som jag är student finns det flera anledningar att använda OneDrive.

Lagringsutrymme genom ditt vanliga Outlook-konto

Det är smidigt att inte behöva skapa ett nytt konto och använda en helt ny tjänst för att lagra dina filer. Jag funderade på att skaffa en annan fillagringstjänst men ångrade mig när det redan fanns möjligheter för detta genom mitt Outlook-konto. Dessutom kommer du att känna igen dig i designen eftersom att OneDrive liknar Outlook.

 Mer utrymme genom att värva dina vännerMer filutrymme

Som student har jag inte mycket pengar över att lägga på filutrymme. Microsoft har dock varit snälla mot oss med en mindre plånbok. Genom att ha värvat fem vänner till OneDrive har jag fått 500 MB extra för varje person.

OneDrive i mobilen för fillagring

Du kan lagra dina foton som du tagit med din mobilkamera. Det har hänt mig att mina bilder från mobilen har gått förlorade. Senast när jag tappade min mobil i handfatet. Det kan verka dumt att jag inte gjort någon backup på mina bilder men jag har inte hunnit ta mig tiden. Nu när det finns en tjänst för fillagring som jag vet hur man använder, är det väldigt smidigt att använda tjänsten även i mobilen.

Dela dina filer med andra

Den här funktionen har underlättat vid många av mina skolarbeten. Jag och mina kurskamrater har kunnat ha en gemensam plats där vi delar alla filer för ett projektarbete. Vi har dessutom kunnat dela egna filer med varandra. Den här funktionen fungerar lika bra i jobbsituationer eller när du har tagit bilder på en resa och vill dela med dig av dem till dina medresenärer.

Bädda enkelt in filer på din blogg

Jag hade tidigare en blogg där jag publicerade rapporter. Genom OneDrive bäddades mina Office-dokument in i hemsidan, med hjälp av en kod. Förutom att OneDrive genererar koder till filerna som kan användas på bloggen, kan du också anpassa hur dina inbäddade Excel-arbetsböcker visas för dina besökareOneDrive_rgb_Blue2728.

Med vänlig hälsning,
Caroline Nyman – gästbloggande student

Om Annika Andersson

Bloggredaktör