Kinect och Surface några av delarna som gör Abba the Museum till en interaktiv upplevelse

I morgon, tisdag 7 maj slår ABBA The Museum upp dörrarna på Djurgården i Stockholm. Detta världens första ABBA-museum väntas bli en av de stora turistattraktionerna i Stockholm tillsammans med bland andra grannarna Skansen, Gröna Lund och Vasamuseet.

På ABBA The Museum får du som besökare en interaktiv upplevelse av ABBAs fantastiska framgångssaga, och för delar av innehållet i utställningen har ABBA The Museum valt att samarbeta med Microsoft som teknisk leverantör. Ett projekt våra vassaste utvecklare har jobbat med.

Bland annat kommer du kunna prova ABBAs spektakulära scenkläder med hjälp av Kinect och göra en djupdykning i Polarstudion via en avancerad applikation. På flera platser i museet finns Surface på vilka du kan ta del av mycket att av det material som digitaliserats, bland annat genom appen Gunnar Ulvaeus Scrapbook, baserad på Gunnar Ulvaeus (Björns pappa) privata samling bilder och pressklipp.

Läs mer om samarbetet i vårt pressmeddelande. ABBA the museum hittar du (förutom på Djurgården i Stockholm) här: abbathemuseum.com. Boka biljetter redan idag!

Kinect och Surface några av delarna som gör Abba the Museum till en interaktiv upplevelse

Om MVH

Med vänlig hälsning, Microsoft